Do ich produkcji wykorzystywany jest szelak - naturalna żywica pozyskiwana z czerwców. Dzięki niej skorupki cukierków takich jak Skittlesy czy m&m's mają ładny połysk.
2. Cukier
Podczas produkcji cukru, który codziennie dodajemy do herbaty, stosuje się zwęglone zwierzęce kości. Poza nimi stosuje się łój wołowy, który jest używany jako antyspieniacz.
3. Guma do żucia
W jej skład wchodzi lanolina, o której wiadomo powszechnie, że pochodzi z owiec. Jej inna nazwa to tłuszczopot owczy
4. Galaretka
Zawiera kolagen pozyskiwany przez gotowanie ze zwierzęcych tkanek łączących (np.ścięgien)
5. Czerwone i różowe produkty spożywcze
Niemal wszystkie zawierają karmin, czyli czerwony barwnik naturalny pozyskiwany ze zmiażdżonych i ugotowanych czerwców.
6. Nuggetsy z kurczaka
Podczas jedzenia przetworzonego kurczaka lepiej nie pamiętać, z czego tak na prawdę powstało to 'mięso'.
7. Lody Waniliowe
Aby podkreślić aromat lodów waniliowych, dodaje się do nich kastroeum, czyli sproszkowaną wydzielinę napletkową zwierzęca bobra kanadyjskiego. Ta sama wydzielina jest również używana do produkcji perfum.